Tjänst 1, del 4 Nyttig eller onyttig info

Till denna del har jag använt mig utav Twitters sökmotor –> http://search.twitter.com samt sökfältet när man är inloggad på Twitter.

Del 4 som jag kommer att skriva om nu kommer kanske att vara både nyttig och onyttig, om det är någon som skulle behöva denna info vill säga. Jag kommer helt enkelt att ta upp några svenska hashtags som används på Twitter, jag har lyckats att hitta några stycken. Jag kommer även att ta upp några kändisar som kanske kan vara roliga att följa.

Svenska hashtags

#svpt – Svenskar på Twitter (går du in på –>svpt.nu ser du liveflödet direkt).

#svblogg – Bloggar på svenska.

#FFse – Det står för Follow Friday i Sverige. Twittrare ute på twitter skickar förslag varje fredag med denna hashtag om andra intressanta twittrare som du rekommenderas att följa. Oftast brukar det även finnas en förklaring till varför denna person är värd att följa.

#agenda – Här debatteras och diskuteras de aktuella ämnen som tas upp i Agenda (SVT´s söndagsprogram).

#ilandsproblem – Många twittrare använder denna hashtag för att vara ironiska. T.ex att toapapperet är slut, någon annan har svårt att välja mellan sushi eller pizza till lunch eller att sladden till mobilladdaren är för kort för att twittraren ska kunna ligga i sängen och kasta fåglar.

Som sagt dessa är bara några utav alla svenska hashtags som finns, samt så kan du skapa egna. Använd gärna Twitters sökmotor för att hitta hashtags eller kika lite ute i flödet på svpt.nu och se vad alla andra använder för hashtags.

Eventuella kändisar som kanske kan vara roliga att följa:

 • charliesheen – den skandal omdiskuterade stjärnan Charlie Sheen
 • Magnusbetner – Komikern Magnus Betnér.
 • flxherngren – Felix Herngren.
 • ClaudiaGalli – Claudia Galli.
 • fwikingsson – Fredrik Wikingsson, från ”Filip och Fredrik”.
 • aplusk – Skådisen Ashton Kutcher.
 • Brollewallmark – Sveriges skönsjungande Brolle.
 • ladygaga – Lady Gaga.

Som sagt, listan kan göras lång om jag fortsätter. Är det någon särskild som du vill följa är det bara att mata in deras namn i sökfältet ute på Twitter. Twitter är som sagt stort, det mesta verkar gå att hitta därute…

Annonser

2 kommentarer »

 1. Johan Nordlund Said:

  Har läst igenom dina inlägg om Twitter och du har beskrivit tjänsten väldigt bra. Något jag har funderat över berör själva grundandet av Twitter. Så sent som 2010, då Twitter For Dummies andra upplaga utgavs, var en fjärde grundare helt okänd för omvärlden (boken skriver bara om tre grundare) och när jag såg fyra namn som grundare på wikipedias artikeln om Twitter så kollade jag upp det fjärde namnet. Den fjärde grundaren, visade det sig, hade först nu i år berättat hur han varit en del av allt i början (detta är också något som har bekräftats, så det är ingen påhittad information :P), men att han blivit avskedad i samband med att de gjorde om Odeo (företaget). Det jag har funderat över är varför de valde att hemlighålla hans inblandning i projektet, fram tills nu då han själv kom ut med informationen. Har du möjligtvis hört något om det eller har du några egna teorier? Kanske är svaret så enkelt att det ansågs oväsentligt?

  • Tack… Intressant, detta visste jag inte om. Vilken var den fjärde personen? Jadu några egna teorier har jag inte ännu om detta, kanske var det oväsentligt som du säger? Eller så kanske den fjärde personen hade gjort det mesta av jobbet i början, det kanske uppstod något bråk. Sedan tog de andra tre på sig alla creds för jobbet 😛 Den fjärde personen kanske var nyckelpersonen till alltsammans? Nädå, nä men jag vet inte 😛 Men det var i alla fall ett intressant inlägg du kom med, för detta kände jag inte till…


{ RSS feed for comments on this post} · { TrackBack URI }

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: