Essä kommentar 1

Min essä kommentar till Joakim Eklund som hittas här: —> http://joakimeklund.wordpress.com/2011/05/19/preliminar-essa/#comment-13

Samt hans essä hittas här: —> Joakims essä

Hej Joakim!

Jag tycker att du har tagit upp ett intressant ämne som jag inte har varit så jätteinsatt i, visst jag vet vad streaming media är. Men när jag läste din essä, fick jag lära mig lite mer om detta ämne.

Essän kanske dock behöver läsas igenom igen för att rätta några små stavfel som dyker upp, de är dock inte många.

Jag tycker att du tar upp en vettig diskussion i din essä, så som för och nackdelar som finns. Om just den negativa sidan som finns i dagens samhälle som t.ex vid så kallad utpressning när någon har filmat någon och sedan hotar med att lägga ut det på internet för allmän beskådning. Sedan även som vi kan uttrycka det vid kränkning utav integriteten när ”storebror ser dig”. Allt ska övervakas, även om vi är ärliga eller oärliga. Det finns en mörk baksida men som du tar upp så finns det många positiva fördelar med streaming. Videouthyrnings utbudet på nätet, familjer och släkt vid distansförhållanden kan pratas vid via videosamtal, distansutbildningar och företagsmöten.

Jag har samma slutsats som dig om att det kommer att bli större i framtiden, att streaming är här för att stanna. Det märks redan vid mobiltelefoni att det har vuxit till sig på den fronten, där tror jag också att det kommer att bli större, då mobiltelefonin hela tiden utvecklas med en rejäl fart, jag tycker knappt att man hinner med i teknologins utveckling. Den stora frågan är bara hur pass stort streaming media kommer att bli i framtiden och vad det kommer att bli för ”nyheter” och nyanpassningar. Något jag har funderat över är om videouthyrningsbutikerna så småningom kommer att dö ut eller om de kommer att finnas kvar i framtiden, då video-on-demand tjänsterna har utökats och vuxit den senaste tiden.

Jag hittade ute på nätet en rätt intressant diskussion som Mikael Nordfeldth (”MMN-o”) har gjort, där han tar upp att: ”Strömmande media är förlorad media”. Så som bland annat att den strömmande musiken och filmen kommer att försvinna om den inte tillåts att arkiveras utav allmänheten. Därav, om ingen har tillgång finns det ingen som kan bevara den. Hans diskussion hittas under källförteckningen. Så nu undrar jag hur du ser på detta? Anser du att strömmande media är förlorad media eller har du en annan syn?

För övrigt tycker jag att du i stort sett har fått med allt inom detta, jag kommer själv inte på så mycket nytt att kunna ta med kring streaming media, det jag hittar ute på nätet är just vad du har tagit upp redan. Jag tycker att du har jobbat riktigt bra med din essä, så tack för en mycket intressant läsning.

~ Ann-Sofie

Källförteckning:
Nordfeldth, Mikael (2001). Strömmande media är förlorad media (Elektronisk). Tillgänglig: < http://blog.mmn-o.se/2011/04/25/strommande-media-ar-forlorad-media/ > (2011-05-30)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: